Toscaanse Jasmijn - Sterjasmijn goedkoop kopen? ClematisOnline.nl

Toscaanse Jasmijn - Sterjasmijn

Toscaanse Jasmijn is een groenblijvende/wintergroene mediterrane klimplant die toch winterhard is. De stervormige bloemen met heerlijke vanille geur maken het een gemakkelijk te verzorgen droomplant voor elke tuin. Toscaanse Jasmijn groeit snel en heeft de meest zonnige locatie nodig voor ideale groei maar kan ook prima in halfschaduw groeien. Sterjasmijn is een sieraad in... Lees meer

Subcategories

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters

Toscaanse Jasmijn - Sterjasmijn

Toscaanse Jasmijn is een groenblijvende/wintergroene mediterrane klimplant die toch winterhard is. De stervormige bloemen met heerlijke vanille geur maken het een gemakkelijk te verzorgen droomplant voor elke tuin. Toscaanse Jasmijn groeit snel en heeft de meest zonnige locatie nodig voor ideale groei maar kan ook prima in halfschaduw groeien. Sterjasmijn is een sieraad in je tuin met zijn donkergroene en sterke bladeren en de zee van stervormige bloemen gedurende de zomermaanden. De stevige plant kan ook in een pot worden gezet zodat hij ook op balkon en terras kan worden gehouden, maar heeft ook daar een hekwerk of een ander klim hulpmiddel nodig. Indien nodig kan de Toscaanse Jasmijn gemakkelijk worden bijgeknipt of in vorm worden gesnoeid.

Soorten Toscaanse Jasmijn: Trachelospermum Jasminoidus, Star of Sicily/Pink Air en Star of Toscane

Er zijn 3 soorten Sterjasmijn: de witte Trachelospermum Jasminoidus (met witte bloem), de Star of Toscane (met de gele bloem) en de Star of Sicily / Pink Air (met roze bloemen). Alle 3 hebben dezelfde eigenschappen: ze bloeien uitbundig met stervormige, lekker ruikende bloemen, groeien snel, zijn groenblijvend (wintergroen) en zijn winterhard (zie hieronder).

De 3 soorten Toscaanse Jasmijn kunnen ook als combinatie gekocht en geplant worden: zie hiervoor de Toscaanse Jasmijn Combi.

Toscaanse Jasmijn in de winter

Sterjasmijn behoort tot de groenblijvende klimplanten: het behoudt zijn sterke, groene bladeren het hele jaar door zodat de tuin om muur er ook in de winter groen uitziet! Temperaturen tot -10 ° C kunnen normaal gesproken de Toscaanse Jasmijn plant niet schaden. Daarom kan de groenblijvende klimplant gemakkelijk worden geplant in milde streken. Zorg er echter voor dat Star of Toscane, Star of Sicily en de Trachospermum Jasminoidus op een beschutte plaats worden geplant: niet vol op de wind en liefst tegen een muur of schutting. Als het nog kouder wordt kun je de jasmijn die in pot staan binnen zetten (in een garage of andere koele plaats); de Sterjasmijn die buiten staan kun je afdekken met een rieten mat, jute zak of deken om de plant zo op koude dagen niet aan zonlicht bloot te stellen en zo tegen uitdrogen te beschermen. Zelfs in het winterseizoen is de groenblijvende Toscaanse Jasmijn niet erg veeleisend. Het is echter belangrijk dat de plant voldoende licht krijgt, zelfs in de winter. In een koele omgeving volstaat het eenmaal in de winter water te geven. Droge fasen in de winter stimuleren vaak de bloei van de planten in de zomer.

Toscaanse Jasmijn - alle informatie in één oogopslag

Hier zijn de belangrijkste feiten over groenblijvende Sterjasmijn nog eens op een rijtje:

   - Groeihoogte: tot 400 cm en snelgroeiend waardoor de planten ook geschikt zijn om een Jasmijn haag te vormen (er zijn dan 3 planten per strekkende meter nodig om een mooie haag te krijgen);

   - Bloemkleur: Witte, zacht naar jasmijn geurende bloemen (Trachelospermum Jasminoidus), roze geurende bloemen (Star of Sicily) of gele, fris-zoet geurende bloemen (Star of Toscane);

   - Bloeitijd: van mei tot september voor zowel de Toscaanse Jasmijn, Star of Sicily als de Star of Toscane;

   - Locatie: Sterjasmijn heeft een zonnige locatie nodig;

   - Geschikt voor potten: ja, de Sterjasmijn kan prima in pot gehouden worden voor op het terras of het balkon.

Online Toscaanse Jasmijn / Star of Toscane / Star of Sicily kopen

Wil je de lekkere geur en de bloemenzee van de Toscaanse Jasmijn (Trachelospermum Jasminoidus), Star of Toscane of Star of Sicily volgend voorjaar ook in jouw tuin ruiken en zien? Koop dan nu uw eigen Jasmijn planten in onze online winkel! Wij verkopen alleen kwaliteitsproducten, daarom is bij ClematisOnline.nl een 100% -groeigarantie van toepassing op alle planten. De levering is gratis vanaf een aankoopwaarde van 50 €. Als je vragen hebt over onze producten, kunt je op elk gewenst moment contact met ons opnemen!