Hedera Hibernica 140-175 cm (klimop): voor 100% privacy
  • Hedera Hibernica 140-175 cm (klimop): voor 100% privacy
  • Hedera Hibernica 140-175 cm (klimop): voor 100% privacy
  • Hedera Hibernica 140-175 cm (klimop): voor 100% privacy

Hedera Hibernica 140-175 cm (klimop): voor 100% privacy

kleur
Prijs
€ 7,50
(incl. btw)
Qty
Op voorraad

Hedera Hibernica (klimop): voor 100% privacy

maat Hedera/klimop: 140-175


Hedera Hibernica (klimop): frisgroen blad. Hedera is een uitstekende en snelle groeier. Goed vertakkende en zelfhechtende Hedera/klimop. Staat in Ierland bekend als Shamrock.

Hedera Hibernica (klimop) groeit tot een hoogte van circa tien meter.

Hedera Hibernica/klimop is een van de meest gebruikte soorten onder de klimop. Te gebruiken als bodembedekkende plant en als klimplant voor begroeing van muren, schuttingen of langs gaas als afscheiding.
Deze Hedera/klimop behoudt de frisgroene kleur van het blad ook in de winter.

U heeft 5 Hedera per strekkende meter nodig om een goed sluitende begroeiing te krijgen. Door de hogere Hedera/klimop soort te kiezen (hoger dan 1 meter) zal de klimop-haag direct een dicht gevoel geven.

U kunt de Hedera/klimop het beste snoeien in mei/juni en bemesten half mei en begin juli (indien noodzakelijk, want de Hedera Hibernica heeft niet veel voeding nodig om goed te groeien).

Deze Hedera worden geleverd vanaf 140-175 cm hoog (zonder stok) en kan direct geplant worden doordat de plant in pot gekweekt is.
Clematis Online - Klimplanten (Hedera Hibernica (klimop))Hedera/Klimop

Hedera (klimop) is een plant waar zowel de actieve als minder actieve tuinier alle kanten mee uit kan. Klimop is bijvoorbeeld een uitstekende bodembedekker waarmee u de grond in uw tuin behoedt voor erosie en door klimop groeit geen onkruid heen. Dat is dubbel praktisch, het scheelt u zowel bemesting als onkruid wieden. En wat betreft de plaatsing: klimop doet het (bijna) overal.

Als groene afscherming werkt hedera/klimop tevens goed. De klimop groeit snel en zal een betongaas schutting tussen u en de buren in recordtijd beklimmen zodat u een mooie groene muur heeft, die u kan verlevendigen met andere bloeiende klimplanten zoals (groenblijvende) Clematis en Kamperfoelie (zie ook onze voorbeelden op de site).

Wilt u een lelijke muur aan het oog te onttrekken? Hedera/klimop is een uitstekende groene keuze want de klimop plant is zelfhechtend en vergt geen leidraden of andere steun.