Klimop - Hedera online kopen? Direct van de kweker. ClematisOnline.nl

Klimop (Hedera)

Als u op zoek bent naar een robuuste klimplant die het hele jaar door kleur geeft in de tuin en kan zorgen dat uw haag u 100% privacy kan bieden, moet u kiezen voor het kopen van een klimop/Hedera plant/haag. Klimop voor... Lees meer

Subcategories

Er zijn 5 producten.

Item 1-5 van 5 in totaal item(s)

Actieve filters

Klimop (Hedera)

Als u op zoek bent naar een robuuste klimplant die het hele jaar door kleur geeft in de tuin en kan zorgen dat uw haag u 100% privacy kan bieden, moet u kiezen voor het kopen van een klimop/Hedera plant/haag. Klimop voor uw tuin heeft veel voordelen: Hedera/klimop is de enige groenblijvende klimplant die ook echt een dichte haag zal vormen. Als een zogenaamde zelf klimmende klimplant kan deze verticale wanden tot 20 meter beklimmen en kan u 100% privacy in uw tuin bieden. Met klimop ommuurde huizen en muren dienen niet alleen voor privacy, maar geven ook een romantische flair in elke tuin en dienen middels hun bladeren als een bescherming van de buitenmuur tegen het weer. Wanneer klimop door een gaaswerk wordt gevlochten, geeft het schaduw in zowel de zomer als de winter. Hedera die door hekken worden gevlochten bieden na slechts twee jaar al ideale bescherming tegen de wind. Bovendien kunnen klimop generaties lang meegaan, omdat deze klimmer een paar honderd jaar oud kan worden. De grootbladige Hedera Hibernica van ClematisOnline.nl groeit snel en zal u dus na korte tijd een mooi groenblijvend scherm bieden.

Hoe en waar plant ik Hedera planten?

Hedera Hibernica groeit het beste in vrij schaduwrijke gebieden van uw tuin, maar kan ook prima gedijen op zonnige plaatsen en op de grond. De Hedera stelt geen grote eisen: ideaal is voedselrijke, vochtige, kalkrijke grond. Als u de grond rond de klimop plant mulcht, kunt u afzien van overmatig water geven en bemesten. Klimop kan het hele jaar door worden geplant, behalve wanneer het vriest. De ideale tijd om Hedera te planten is de (vroege) lente.

Veroorzaakt een Hedera haag schade?

Veel mensen denken dat Hedera Hibernica een parasiet is of een wurgende plant. Dat is niet het geval! Een boom verstrengeld met klimop heeft geen last van zijn groene "kamergenoot." Wie haar gevel met een Hedera plant wil laten begroeien, maar eerst een paar dingen overwegen. Het pleisterwerk moet glad en vrij van scheuren zijn. In kleine beschadigingen in de muur kan water ophopen waardoor de Hedera Helix wortel kan schieten in deze scheuren, die hierdoor snel dikker kunnen worden, en in het ergste geval kan dan de pleisterlaag beschadigd worden. 

De voordelen van Hedera Hibernica

Ben je geïnteresseerd in het kopen van een Hedera planten haag? Dan bent u op het juiste adres. ClematisOnline.nl is de online winkel als het gaat om het kopen van Hedera Hibernica planten en hagen. We bieden een 100% -garantieregeling op elke klimop plant. Wij leveren alleen Hedera Hibernica in topkwaliteit met een hoogte van 60 tot 200 cm op het moment van aankoop.

Wilt u meer informatie ontvangen over de mogelijkheden van een Hedera haag? Neem gerust contact met ons op; u wordt altijd via email geïnformeerd.