Klimplanten goedkoop kopen? Direct van de kweker. ClematisOnline.nl

Klimplanten

Lees meer

Klimplanten zijn ideale planten voor kleine tuinen, omdat veel soorten een overweldigende rijkdom aan bloemen geven zonder veel ruimte nodig te hebben. Ze zijn geschikt voor vergroening van pergola's, rozenbogen, kale bomen, lelijke muren en hekwerken (betongaas en hout) , kunnen voor 100% privacy zorgen en zijn er in bladverliezende maar ook in groenblijvende soorten en soorten die ook in de schaduw toch bloemen laten zien, al hebben de meeste planten zon nodig om hun bloemenpracht te tonen. De meeste soorten klimmers hebben steun nodig om omhoog te groeien.

Meerjarige klimplanten

Alle klimmers die wij verkopen zijn meerjarig: ieder jaar weer prachtige bloeiende planten over de schutting of langs het hekwerk. Voor een tuinplanning voor de lange termijn kun je gebruik maken van vaste klimplanten zoals (groenblijvende) Clematis, Kamperfoelie, Toscaanse Jasmijn (Sterjasmijn) of Blauwe Regen. Ze zijn tevreden met een vloeroppervlak van ongeveer 30 x 30 centimeter en overwinnen vandaar alles wat geschikt is om te klimmen. Snelgroeiende klimmers kunnen ook prima gebruikt worden in dode of kale bomen zodat ook deze weer vol met bloemen lijken te zitten

Klimplanten voor zon en schaduw

Klimmers zijn extreem veelzijdig. Ze bedekken een gevel of een hoge boom met een decoratieve bloemen en maken van saaie schermen en schuttingen een levendige groene wand. Omdat er voor alle lichtomstandigheden geschikte soorten zijn, zijn er altijd wel geschikte bloeiende klimplanten te vinden.

Klimplanten voor de zon

Klimrozen behoren tot de meest populaire klimmers voor zonnige plaatsen. Op een romantische boog over het tuinhek of op een latwerk boven het terras, ze zijn altijd een sieraad voor de tuin, vooral als de bloemen aangenaam ruiken. Wij verkopen doorbloeiende, lekker ruikende klimrozen die na de eerste bloei nogmaals gaan bloeien zodat je langer plezier van de bloeiende rozen hebt. Klassiekers zijn de rassen 'New Dawn' in zacht roze, in rood (New Dawn Rouge) en nu ook in een witte variant (White New Dawn).

De prachtige Blauwe Regen (Wisteria), een sterk en snelgroeiende warmte minnende klimmer, is een indrukwekkend gezicht aan gevels en over schuttingen en pergola’s. Zijn sterke, houtige stengels hebben een stabiele klimhulp nodig, zoals een houten pergola, een metalen rooster of verticale spankabels van roestvrij staal, die op de gevel worden aangebracht.

De trompetbloem (Campsis) is een prachtige pergola en gevel begroeier die zichzelf vastzet aan de pergola of gevel. Van juni tot begin september laat deze klimmer zijn fel oranjerode bloemen zien. Om een overvloedig bloeiende Campsis te krijgen moet je deze zeker in de volle zon planten.

Klimplanten voor de halfschaduw

Wil je ook bloeiende planten in halfschaduw of zelfs schaduw? Ook hiervoor zijn er Clematis soorten beschikbaar. Afhankelijk van de soort en variëteit bloeien de aantrekkelijke klimmers van de lente tot de late zomer in een breed scala aan kleuren. Zie hiervoor onze categorie ‘schaduw klimplanten’.

Groenblijvende, bloeiende klimplanten

Naast de bladverliezende klimmers zijn er steeds meer soorten die ook in de winter hun blad behouden (groenblijvende of wintergroene planten). Hierbij kun je denken aan Clematis soorten (zie de categorie ‘Groenblijvende Clematis soorten’ met bijvoorbeeld de Clematis Armandii en Clematis Apple Blossom) maar ook aan andere groenblijvende klimplanten (zie hiervoor de categorie ‘Groenblijvende klimplanten’, zoals de Toscaanse Jasmijn en de Star of Toscane).

Veel kleinbloemige soorten zoals Clematis Alpina en de sterk groeiende Clematis montana Rubens en Clematis Summer Snow zijn zeer robuust. Dit zijn snelgroeiende soorten die zeer geschikt zijn voor hagen (samen met Hedera/klimop zorgen deze voor mooie dichte, 100% privacy hagen met bloemen).

Klimplanten kopen

Online klimmers kopen op clematisonline.nl. Kijk rond op onze website en vindt altijd wel bloeiende of groenblijvende klimplanten die geschikt zijn voor een speciaal plaatsje in de tuin.  Naast een 100% -groeigarantie, bezorgen we de bestelling vanaf een aankoopwaarde van 50 € gratis thuis! Voor vragen kun je altijd contact met ons opnemen via info@clematisonline.nl.