Clematis goedkoop kopen? Direct van de kweker. Clematisonline.nl

Clematis

Lees meer

Met de kleurrijke Clematis kun je je tuin of balkon in een mum van tijd omtoveren in een groene oase. Wij bieden tal van variëteiten (van groenblijvende soorten als Armandii en Apple Blossom tot bladverliezende soorten als Montana Rubens en Jackmanii) tegen redelijke prijzen. Koop nu je clematis online en we leveren ze snel en gemakkelijk in potten van 1,5 liter, goed doorgeworteld, vertakt en in een stok van 60cm hoog gekweekt. Clematis klimplanten kunnen direct na aankoop geplant worden en bloeien vaak nog in het jaar van aankoop (groenblijvende soorten als Armandii niet daar deze in het vroege voorjaar bloeien). Verzorgingstips zijn te vinden op het etiket dat bij de plant zit of u kunt zoeken op onze site onder ‘klimplanten tips. De clematis groeit onder normale tuinomstandigheden en behoeft geen speciale zorg.

Clematis soorten voor je tuin, van Armandii (vroegbloeiend) tot Vitalba (laatbloeiend)

Op ClematisOnline.nl kun je een groot assortiment Clematis kopen. Je kunt zowel vroegbloeiende als laatbloeiende Clematis soorten bij ons kopen. Je wilt ook in de winter genieten van groen in de tuin? Dan moet je absoluut een groenblijvende clematis kopen! Deze speciale clematissoort behoudt zijn prachtige bladeren zelfs in de winter en zal in het vroege voorjaar prachtig roze/wit bloeien. Er komen steeds meer groenblijvende soorten op de markt, waarvan de Armandii (wit bloeiend), Apple Blossom (roze bloeiend) en Early Sensation (wit bloeiend) de bekendste soorten zijn. De niet groenblijvende Clematis bloeit, afhankelijk van het soort, in de kleuren rood (ville de Lyon), roze (Montana Rubens), wit (Vitalba), geel (Tangutica), paars (Etoile Violette) of blauw (Jackmanii). Je kunt ook verschillende soorten mengen door bijvoorbeeld 3 soorten samen te planten: hierdoor kun je genieten van verschillende kleuren op verschillende bloeitijden. Zie hiervoor bijvoorbeeld de mix van Jackmanii, Ville de Lyon en Nelly Moser. Alle clematissen hebben één ding gemeen: ze verrijken de tuin met hun volle bloemenpracht.

Pergola of hekwerk nodig

Clematissen hebben een pergola of hekwerk nodig om zich aan op te trekken. Vooral jonge planten moeten direct na het kopen geholpen worden door de eerste takken goed aan de pergola te bevestigen. Daarna vinden de nieuwe ranken dan hun eigen weg. Zet de Clematis in een groot plantgat, voeg eventueel compost toe en giet na het planten water over de wortels.

Hoe en wanneer moeten de Clematissen gesnoeid worden

De planten kunnen worden onderverdeeld in planten die op oud hout bloeien (scheuten van vorig jaar, zoals Armandii, Montana Rubens en Vitalba) en die bloeien op vers hout (zoals Jackmanii en Nelly Moser). Als vuistregel bloeien alle grootbloemige soorten op vers hout. Zorg er daarom al vroeg voor dat u weet welke variëteit Clematis het is zodat je de snoei hierop kunt aanpassen. Voor de juiste snoeitijd en -wijze verwijzen we graag naar ‘Snoeitips’.

Clematis kopen

Koop Clematis vanuit uw tuinstoel op clematisonline.nl. U bent van harte welkom om eens rond te kijken op onze website. Naast een 100% -groeigarantie, bezorgen we de bestelling vanaf een aankoopwaarde van 50 € gratis! Als u vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.